Ajankohtaista

Vetovoimainen yhdistys

Lempäälän-Vesilahden Diabetesyhdistys kehittää toimintaansa.

Yhdistys lähti elokuussa mukaan tavoitteelliseen toiminnan kehittämiseen. Vetovoimainen yhdistys -työskentelyn kautta. Työskentelyssä yhdistyksen hallitus tekee yhteistyötä Diabetesliiton suunnittelijoiden kanssa.

Osana kehittämistä voit kertoa mielipiteesi ja toiveesi yhdistyksen toiminnasta syyskuussa verkkokyselyssä. Jos jäsentiedoissasi on sähköposti, saat kyselyn sinne. Löydät linkin kyselyyn myös yhdistyksen verkkosivuilta.

Myös tapahtumiin osallistumalla voit vaikuttaa. Yhdistyksen toimijat haluavat tarjota teille jäseninä juuri teitä kiinnostavaa toimintaa.

Tule mukaan rakentamaan Lempäälän-Vesilahden Diabetesyhdistyksestä jäsenistön näköinen yhdistys!

Diabetesliiton järjestösuunnittelijat Kati Multanen ja Laura Tuominen-Lozic,
kati.multanen(at)diabetes.fi
laura.tuominen-lozic(at)diabetes.fi
yhteistyössä Lempäälän-Vesilahden Diabetesyhdistyksen hallituksen kanssa

Vastaa kyselyyn ja auta kehittämään yhdistyksen toimintaa

Haluamme kehittää yhdistyksemme toimintaa sellaiseksi, joka kiinnostaa jäsenistöä. Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro mielipiteesi. Kun jätät kyselyn lopussa yhteystietosi, osallistut 30 euron S-liikkeen lahjakortin arvontaan lokakuun alussa.

Vastausaikaa on syyskuun loppuun asti.

Arvostamme mielipidettäsi ja toivomme, että tulet mukaan oman yhdistyksesi toimintaan.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä. Vastausaika on päättynyt

Kiitos saamastamme palautteesta yhdistyskyselyssä
Lempäälän-Vesilahden Diabetesyhdistyksen jäsenkysely toteutettiin syyskuun 2018 aikana. Kysely lähetettiin yhdistyksen jäsenrekisterin kautta, niille henkilöille, joilla on sähköposti tallennettuna jäsentietoihin. Lisäksi kyselyyn oli mahdollista vastata yhdistyksen kotisivujen kautta.
Kyselyyn vastasi 30 henkilöä. Vastaajien mielestä yhdistyksen tulisi järjestää matkoja ja retkiä (77 % vastaajista), luentoja (60 %], liikuntaryhmiä (50 %) ja vertaistapaamisia sekä -ryhmiä (47 %).  Muina yksittäisinä toiveina olivat Lammasniemessä ja Puistolinnassa toteutettavat tapahtumat. Vastaajat saivat kyselyssä merkitä useampia kiinnostuksen kohteita yhdistyksen toimintaan liittyen.
Liikuntaryhmistä toivottiin eniten uinti- ja vesiliikuntaa (64 %) sekä kuntosalia (36 %) ja tuolijumppaa (36 %). Muita toiveita liikunnasta oli muun muassa keilaus (29 %) ja mölkky (19 %). Lisäksi toiveita oli työikäisille suunnatusta liikunnasta illalla sekä sauvakävelyn järjestämisestä.
Luentojen aiheista toiveita tuli diabeteksen omahoitoon liittyvistä luennoista kuten liikunnasta, ravinnosta, lääkehoitoon liittyvistä asioista, omaseurannasta sekä jalkojen omahoidosta. Myös hoidossa jaksaminen koettiin tärkeäksi luentoaiheeksi. Lisäksi terveydenhuollon ja apteekin palveluiden esittely kiinnostaisi luentoaiheena.
Kyselyssä kysyttiin myös sopivinta aikaa vertaisryhmän kokoontumisiin. Päivällä olevat kokoontumisajat kello 11-13 tai kello 13-15 saivat yhtä paljon kannatusta. Tyypin 1 diabeetikot sekä työssä olevat toivoivat ajan olevan illalla.
Kysyimme kyselyssä myös sitä, kuinka todennäköisesti vastaaja suosittelisi yhdistystä muille diabetesta sairastaville. Vastaus oli todella positiivinen, sillä yli 80 prosenttia suosittelisi yhdistystä muille henkilöille.
Yhdistyksen hallitus on käsitellyt kyselyn tulokset yhdessä Diabetesliiton järjestösuunnittelijan kanssa ja hallitus ottaa huomioon jäsenistöltä tulleita toiveita vuoden 2019 toimintasuunnitelmaa kootessaan.
Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Vastausten perusteella on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä jäsenistön toiveiden mukaan. Kyselyyn vastanneet saivat jättää yhteystietonsa arvontaan, jossa palkintona oli 30 € lahjakortti S-ryhmän liikkeeseen. Onnetar suosi arvonnassa Maija Järvenpäätä, onnea!